Startsidan     Kamera     Facebook     Youtube     Instagram     ...Translate?
MENY

 Tik tok on the clock

Nikon D3100 + Nikkor AF-S 50mm f/1.8G
Designen är påväg och bilderna är nya, laddaren har kommit!

 Sneak Peek av ny design

Ska börja blogga och fota igen när min laddare kommer och då kommer även den nya designen som innehåller: bildspel i menyn, mycket mer stilren, och ja ni får väl se! Alla bilder som är där kanske inte kommer vara där heller.

 JJDIUHWEIUFYEHK, äntligen.


Ja nu ser ni vad jag har beställt, riktigt billigt, under 300 spänn! :) Väldigt bra! Och när jag nu snart kan börja fota igen ska jag göra en ny design, usch är så trött på den jag har nu.

 Nedräkning THG, 0days


Idag gäller det! Nu är äntligen väntan över! :D

 Nedräkning THG, 1dayImorgon gäller det, it's going to be 1 night 2 remember 4 ever (: (idag om du går på smygpremiären)

 Nedräkning THG, 2days


2 days left, omg (imorgon om du går på smygpremiären)

 Favorit i repris.


Nu har jag bestämt mig, ska köpa en ny kameraladdare, och eftersom jag har två batterier (så om jag hittar den ändå och har redan köpt så kan jag ju ladda båda samtidigt)

Har brist på bilder alltså. Men då kan jag ju visa denna bilden ovanför, en vanlig bild egentligen, men för mig känns det som mycket mer jag älskar den. Kanske för denna lilla busiga grabben snart ska flytta? Eller kan det vara bokehn? Haha vet inte men nu får det räcka för idag, herrå!

 Nedräkning THG, 3days


3 dagar kvar (2 om du går på smygpremiären)

 Nedräkning THG, 4days


4 dagar kvar! (3 om du går på smygpremiären) :)

 Video: Mer Svar Från Frågestunden


Känner mig väldigt lat, så här får ni en video istället för att skriva alla svar och that kind of shit. Är filmat med min dator eftersom min kamera är död men jag lovar ska återuppliva den nån dag, när jag hittar laddaren förfan.

Denna video är inte perfekt, inte alltid rolig eller tråkig och ja se själva, orkar inte "fixa" den heller då jag inte har några sådana program på denna dator. Ja hejdå! :)

 Nedräkning THG, 5days


Är ni taggade eller? :) 4 dagar kvar för er som ser smygpremiären!

 Ang. texten i min rubrik.

Många har frågat denna frågan: Vad heter typsnittet i din rubrik? Och hur har du det så alla kan se det?

Som svar på dessa frågor: Det heter Letter Gothic Std. Och jag har laddat hem det och fixat en kod i kodmallen så alla kan se det även om man inte har det installerat på datorn, för på vissa datorer kan man tyvärr inte se det på från början och jag hittade allt om denna koden på sannasrum.se --> Här!

Hoppas detta hjälpte en del och att lite roligare inlägg snart kan komma ;)

 Nedräkning THG, 6days


Bara sex dagar kvar! (5 om ni ska se på smygpremiären) Asså mindre än en vecka kvar! Och imorgon blir det 5 dagar kvar, haha väldigt logiskt. Har nyss läst ur Fatta Eld (Catching Fire) för typ andra (?) gången och måste säga att slutet på den boken är väldigt bra men fick läsa om det typ 100 gånger innan jag fattade det, haha!

Har fortfarande tyvärr inte hittat min försvunna kamera laddare, väldigt synd. Imorgon då jävlar får den fanimej komma fram! :)

Btw, har ni någon speciell scen ni längtar efter i Hunger Games? :)

 Nedräkning THG, 7days


Bara en vecka kvar! Har bokat biljetter till Hungerspelen eftersom det blev 11 årsgräns igår! :) Orkar inte blogga mera just nu, har inte hittat laddaren, asså fyfan rent ut sagt, funderar på att köpa en ny haha. Har massa nya kommentarer vilket är bra och jag blir peppad! Herrå!

 Min blogg inte i topp

Vet att jag har glömt massa saker i desigen, ska fixa nytt snart när jag har nya bilder, halv slarvigt om man kollar noga och gamla inlägg osv. Ska ta hand om bloggen och få bort influensan nu snart. Bort mer vintern, bort med influensan! :)

 Önskeinlägg: Boktips

HUNGERSPELEN:
HANDLING (KOPIERAD FRÅN WIKIPEDIA,INTE MINA EGNA ORD MEN SKULLE HA SKRIVIT NÅGOT LIKNANDE)

Efter ett brutalt krig och en rad naturkatastrofer bildades landet Panem av det som var kvar av Nordamerika. Nationen bestod av huvudstaden samt tretton distrikt, vart och ett specialiserat på en näring som till exempel fiske,jordbruk eller textilproduktion. Distrikten gjorde uppror mot centralmakten men besegrades, med undantag för Distrikt 13 som blev utplånat för att statuera exempel. För att hålla distrikten i schack och påminna om regimens övermakt arrangeras årligen evenemanget Hungerspelen. Till Hungerspelen skickas en flicka och en pojke mellan 12 och 18 år från varje distrikt, vilket ger 24 "spelungdomar". De släpps in på en arena som kan vara vad som helst från en öken till ett vinterlandskap. Vinnaren är den som överlever genom att undvika de faror som finns i arenan samt döda sina medtävlande. Allt direktsänds dygnet runt så att hela Panem kan följa spelet från sina tv-apparater.

Boken följer Katniss Everdeen, en faderlös flicka från Distrikt 12 som håller sin familj vid liv genom att tjuvjaga i skogen utanför. När hennes lillasyster blir uttagen till spelen erbjuder hon sig att ta lillasysterns plats. Till spelen tas också Katniss skolkamrat Peeta Mallark ut. Under förberedelserna inför spelen visar det sig att Peeta i många år varit förälskad i Katniss. Katniss klarar sig bra i spelen tack vare sin vana vid skogen och sina kunskaper om jakt. Men hur ska hon förhålla sig till Peeta när bägges överlevnad bygger på att de dödar den andre? Un           der spelen förändras reglerna så att i stället för en enda vinnare kan ett par från samma distrikt stå som gemensamma vinnare. När Katniss och Peeta är de enda överlevarna ändras dock reglerna igen så att bara en enda vinnare kan utses. Katniss och Peeta tvingar spelledaren att tillåta två vinnare genom att hota att begå gemensamt självmord. Detta gör att båda överlever men gör samtidigt Katniss till fiende till Panems president.


KARAKTÄRER:

Katniss Everdeen, hon är en tjej i Hungerspelen, 16 år från Distrikt 12, har tagit hennes systers plats i Hungerspelen & är huvudkaraktären. Hon har en mamma som inte mår helt toppen, hon är förlamad av sorg efter att hennes man hade dött, alltså har Katniss & hennes syster Primrose (Prim) ingen pappa.


Peeta Mellark, den manliga spelaren från Distrikt 12, 16 år i den första boken. Jadu han har inte haft en lätt barndom, hans mamma var hemsk mot honom och hans två bröder, slogs om de gjort fel osv. När hans namn drogs så tog ingen hans plats som Katniss hade gjort.


För mer detaljer och karaktärer: LÄS BOKEN!


BETYG:

4-5 av 5.

 


En riktig toppen serie, jag blev fast redan första ordet, denna serie är grym, jag rekommenderar er som gillar mord och ALLT att läsa denna bok / serie. :) Jag tycker om författaren och ja allt.


Gillade ni detta? Och vad vill ni ha för mer tips?

Ps. filmen har snart premiär, den 23 Mars!


 Mer svar på mera frågor

ALLMÄNT / PERONLIGT:

Fr:
Är du ihop med någon?
Sv: Nej det är jag inte :).

Fr: Låten du spelast flest gånger senaste dagarna?
Sv: Någon av dessa: Euphoria, Soldiers,  Äckligt, Starships, Live my life & Mystery. :)

Fr: Vilka skor gillar du bäst?
Sv: Converse! ;)

Fr: Bada/sola?
Sv: Båda! :)

Fr: Något annat intresse än foto?
Sv: Taekwondo, läsa & webbdesign :) Även lite mera också.

Massa mer svar & frågor kommer att komma, kanske även hittar laddaren och kan fota igen? ;)

 Svar på några frågor i frågestunden.

FOTO:

Fr: Vilka inställningar använder du när du fotar? :)
Sv: Asså jag använder ju de manuella inställningarna eller jag ställer lixsom in mina egna, och det varierar ju helt på motivet & ljuset, så har inte samma direkt så, utan olika varje gång. :)

Fr: Vilka objektiv rekommenderar du? :)
Sv: Olika på vad man vill fota och hur mycket brännvidd man vill ha. :)

Fr: Hur har du råd med alla foto-prylar?
Sv: Asså jag har fått min kamera och sparat till resten lixsom alla objektiv kostar nästan 3000kr eller något sådant och det får man ju nästan på en julafton, så det var inte svårt att ha råd med ;)

Fr: Nikkor 35mm f/1.8 eller nikkor 18mm f/1.8?
Sv: Beror helt på vad du vill fota, visste inte ens att 18mm fanns men skulle nog ha tagit ett 35mm! :)

Fr: Vad tycker du om nikon d3100?
Sv: Det är en underbar kamera om man är nybörjare på foto, alla har ju för och nack delar även denna, men kameran gör inte hela jobbet men visst den duger ;)

Fr: När började du hitta intresset för foto?
Sv: Någon gång under 2009 tror jag ;)

Fr: Har du en trådutlösare?
Sv: Japp det har jag och den funkar utmärkt, kommer dock inte ihåg namnet på den tyvärr ;)


 in the mirror on the wall


 Glöm inte frågestunden

Kanske inte det roligaste inlägget men glöm inte frågestunden i något inlägg under eller direkt här: Frågestunden :).
Kommer svara på dem om någon dag, har redan fått massa men har inte publicerat kommentarerna. Just nu sitter jag och är lite smått irriterad på att Thorsten Flink gick vidare men så är det tydligen. Men imorgon ska jag hitta laddaren och fota, det är vad jag vill iallafall :). Old Clock!


Nikon D3100 + Nikkor AF-S 50mm f/1.8G

Har fortfarande inte hittat laddaren men den kommer väl fram någon gång haha :). Hann ta denna innan kameran dog, lite annorlunda vad tycker ni?

 Gamla bilder är aldrig för gamla.


Nikon D3100 + Nikkor AF-S 50mm f/1.8G (ovisad gammal bild)

 Bilder från en grym vårdag.


iPhone 4 + Instagram (daviidfoto) + Vintage Cam (första bilden)

Hade en grym dag idag med en kompis, vi drack dricka, åt kebab, var galna, fotade & åkte långboard + lite sär-festa. Dessa bilder är från min iPhone 4 för att jag har tappat bort min laddare till mina kamera-batterier så det blev inga porträttfoton direkt tyvärr men dessa duger väl också? Även om det känns som om det bara är iPhone-bilder på min blogg just nu. Men ska dra ner till mitt rum nu och chilla lite innan jag ska sova, hejdå guys :).

Design made by me, Copyright © David Andreasson 2012 - Tillbaka upp till toppen!